Filmvoorstelling "Ceci n'est pas une Patate" Antwerpen

2018-01-17 19:00:00 2018-01-17 19:00:00 Filmvoorstelling "Ceci n'est pas une Patate" Antwerpen | Climaxi Voorstelling van de film "Ceci n'est pas une patate" in de Cfou in Antwerpen, met achteraf een open debat. http://climaxi.org/agenda/filmvoorstelling-ceci-nest-pas-une-patate-antwerpen Cfou, Antwerpen Climaxi no-reply@xio.be Europe/Brussels public
dvd koe

Climaxi Antwerpen en Masereelfonds Antwerpen presenteren u de nieuwe film van Climaxi Ceci n'est pas une patate voor. Een film over landbouw in Europa. De problemen, en de alternatieven.

Voor ‘ceci n’est pas une patate’ gingen documentairemakers Filip De Bodt en Geert Lenssens in heel Europa op onderzoek uit om te zien wat de mensen die ons voedsel kweken beroert.

Niet alleen onze eigen boeren komen over hun werk getuigen, maar ook landbouwers van ver over onze grenzen: van een Franse boerin die uitlegt hoe het platteland tot een woestijn hertekend wordt tot mensen uit Afrika en het Midden-Oosten die de gevolgen van de Europese exportpolitiek voor hun lokale economie aanklagen: “De lokale landbouw wordt kapot gemaakt, en de slachtoffers vertrekken met gammele bootjes naar Europa”.

En dan hebben we het nog niet gehad over kolen die niet met vier in één doos passen, aardappelen die je thuis niet kan koken, vreemde insecten in de fruitteelt en schapenmelk waar je geen kaas meer van kan maken…

Gelukkig zijn er ook boeren die voor zichzelf opkomen: ze hebben geen nood meer aan veilingen of aan een grootschalige aanpak, en verkopen rechtstreeks aan de consument.

Andersom kopen de klanten soms samen aan, of organiseren ze zich in voedselteams. Want allebei vinden ze eerlijke en kwaliteitsvolle voeding van levensbelang.


FISH & FARM: CECI N’EST PAS UNE PATATE
Regie: Filip de Bodt
B 2017, 70 min