Voedsel: honger bij de boeren

Datum: 
do, 14/03/2013 - 20:00 to 22:15

Locatie

Wattenfabriek
Solleveld
Herzele
België
Type Activiteiten: 

Hoe komt het dat de mensen die voor voedsel zorgen zelf van honger omkomen? De toestand van voedselzekerheid in Noord-Oeganda wordt belicht in een korte film, waarbij ook een aantal mogelijke oplossingen worden getoond. Journalist Dirk Barrez gaat daarna in gesprek met lokale voedselproducenten.

We trekken het thema verder open: Hoe komt het toch dat de mensen die voor voedsel zorgen zelf van honger omkomen? Waarom zitten we met een agro-industriële voedselproductie terwijl er veel betere alternatieven zijn?

Dirk Barrez vertelt over landbouw en voedselvoorziening in onze globaliserende wereld annex de mogelijkheden en alternatieven van korte keten en eerlijke handel. Het verhaal van de mensen die wereldwijd zorgen voor ons eten... en van de zoektocht naar een duurzame landbouw die de boeren laat leven en alle mensen te eten geeft.

Daarna focussen we op onze regio: welke organisaties of mensen zijn reeds bezig met alternatieven? Ze stellen zich voor en geven ons zo de mogelijkheid om ook keuzes te maken binnen onze eigen regio.

Een avond waarin we trachten een globaal beeld te krijgen om er een concreet en lokaal antwoord op te geven.


Opgelet, dit gaat door in 'De Wattenfabriek' te Herzele, Solleveld 35.

Gratis inkom, inschrijven via Vormingsplus

Dit is een samenwerking tussen 't Uilekot, De Wattenfabriek, Broederlijk Delen, Vormingsplus en vzw Climaxi

Datum: 

donderdag, 14 maart, 2013 - 19:30 to 22:00