The Greenwash Circus

Datum: 
za, 20/04/2013 - 13:00 to 20:00

Locatie

Planeet Mars
Land van Waaslaan 78
9000 Gent
België
Type Activiteiten: 

Vorig jaar startte vzw Climaxi met het Greenwash Circus en de Greenwash Award. De Award nomineert een organisatie/bedrijf die zich groen of duurzaam voordoet maar het in de feiten helemaal niet is. Op de conferentie worden de genomineerden met de loep bekeken en wordt de prijs uitgereikt. De winnaars dagen meestal niet op.

Dit jaar zét Climaxi Electrabel (en zijn armoede-observatorium), de Limburgse Reconversie Maatschappij (boren naar Steenkoolgas) én Coca Cola (Ijsberencampagne WWF) in de spots. Andere organisaties dragen ook Deutsche Bank (steun aan olieboringen aan de Noordpool) én het Vlaams Instituut Biotechnologie (genetische manipulatie) voor.

Experten uit binnen- en buitenland komen de nominaties om 14 uur toelichten in werkgroepen: Andrew Higginbottom (Universiteit Kingston, Gr. Br.) schreef een boek over Coca Cola, Peter Polder (Groenfront!,Nl.) kent de gasboorbedrijven als zijn broekzak en Guido Kuyl (ACLVB) is energiespecialist. Frank Vanaerschot (Fairfin) stelt ons de Deutsche Bank voor, Het FLM fileert het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

Tijdens het slotdebat om 18 uur zoekt moderator David Dessers samen met auteurs/filosofen Michael Löwy (Br./Fr.) , Matthias Lievens én het Field Liberation Movement naar oplossingen. 

Tussendoor verfrissen we de geest met Braziliaanse snarenmuziek van Choro Original. Er is een bar voorzien met Eco&Fair broodjes. 

Ism Climaxi, Friends of The Earth, Fairfin e.a.

Zaal Planeet Mars, Land van Waaslaan 78, 9040 Sint-Amandsberg

Inschrijven: info@climaxi.org

Inkom: 5 euro of een Lezen in de Lente kaart.

The Greenwash Circus en Climaxi zijn partners in Lezen in de Lente, de literaire maand van Oost-Vlaanderen: http://www.lezenindelente.be