Geen eurocent voor steenkoolgas!

Datum: 
ma, 13/05/2013 - 14:00 to 15:00

Locatie

Kabinet Ingrid Lieten
Martelaarsplein 7
1000 Brussel
België
Type Activiteiten: 

Limburg heeft nood aan sociale en ecologische projecten!

De Vlaamse regering maakt 124 miljoen euro vrij voor de reconversie van Limburg. Honderd miljoen daarvan gaat naar investeringsmaatschappij LRM. Die heeft net van diezelfde Vlaamse regering groen licht gekregen om te speuren naar steenkoolgas. Op die manier dreigt het geld dat bedoeld is voor de economische ontwikkeling van Limburg gebruikt te worden voor de plannen rond steenkoolgas. Climaxi, Friends of the Earth en de campagne Stop Steenkoolgas roepen daarom op om actie te voeren op het Martelaarsplein, voor de deur van de Vlaamse regering op maandag 13 mei om 14.00u. Doe mee!

De ontginning van steenkoolgas is slecht voor het klimaat, levert weinig jobs op, vervuilt de bodem, het grondwater en de lucht en zorgt voor heel wat hinder voor de omwonenden. Bovendien blijf je zitten met grote hoeveelheden zwaar vervuild steenkoolwater. Door de onvermijdelijke methaanlekken kan je gerust stellen dat steenkoolgas net zo belastend is voor het milieu als klassieke steenkoolverbranding.

Wij vinden het heel goed dat er extra middelen naar Limburg gaan. Maar Limburg heeft nood aan sociale en duurzame projecten en stabiele jobs, niet aan een vervuilende en hoe dan ook tijdelijke technologie, die haaks staat op de groene troeven van de provincie. Daarom vragen wij aan minister Lieten dat het geld voor de reconversie van Limburg, niet gebruikt wordt voor de ontwikkeling van steenkoolgas maar voor hernieuwbare energie en sociale en duurzame projecten. Limburg verdient dat!

Op maandag 13 mei spreken we om 14.00u af op het Martelaarsplein in Brussel. We voeren actie aan de deuren van minister voor Innovatie Ingrid Lieren en minister-president Kris Peeters. Om duidelijk te maken dat we Limburg gasvrij willen houden, voorzien we gasmaskers voor iedereen. Een kleine delegatie zal ontvangen worden door het kabinet-Lieten en zal de petitie tegen steenkoolgas overhandigen aan de minister. WIl jij Limburg ook gasvrij houden? Neem dan deel aan deze prikactie!

Meld je aan voor de actie via een boodschap via het contactformulier of 0486.69.69.27.