Stuurgroep Climaxi: Discussie rond verkiezingen en nieuwe projecten

Datum: 
wo, 05/06/2013 - 20:00 to 22:30
Type Activiteiten: 

Op 5 juni discuteert Climaxi over zijn werking voor de volgende periode. We bekijken alvast hoe we een rol kunnen spelen tijdens ‘de moeder van alle verkiezingen’ in 2014 en we hebben een aantal nieuwe projecten en samenwerkingsinitiatieven op punt staan rond de economische crisis én rond energie-armoede. We nodigen iedereen uit om deze drie projecten mee vorm te geven.

Climaxi wil een campagne opzetten om zijn thema’s bij de Vlaamse, nationale en Europese verkiezingen van 2014 op de agenda te brengen. Tijdens de vergadering van volgende week willen we bediscuteren wat onze prioriteiten zijn en hoe we zo een campagne aanpakken.

Climaxi houdt zich ook bezig met twee nieuwe projecten. De provincie Vlaams Brabant keurde een project goed waarbij we werken rond energie-armoede. We organiseerden al een colloquium én een aantal vormingsavonden rond dit thema. In Leuven willen we informatie rond de situatie in Vlaams Brabant in kaart brengen en er mee naar de mensen trekken, onder meer door een reizende tentoonstelling maken.

Vzw Climaxi begeleidt ook een democratieproject dat de Oost-Vlaamse vzw ’t Uilekot binnen haalde. Jongeren uit Frankrijk, Wallonië en Vlaanderen komen gedurende vier weekends en een zomerkamp samen om een weg te zoeken in deze economische crisis. Ze leggen uit hoe ze die aanvoelen en wat de crisis met hun leven doet. Resultaat daarvan wordt een documentaire met een premièreronde in Lille, Tourcoing, Doornik, Ronse, Herzele en Gent. vzw Climaxi begeleidt het project vanuit zijn ervaring met documentaires én legt de link tussen de sociale en ecologische crisis.

Wie zin heeft om deze punten mee vorming te geven is welkom op de stuurgroep van Climaxi op 5 juni om 20 uur in ’t zaaltje van café Goudblommeke In Papier, Cellebroerstraat 55 Brussel.