Tweede trefdag Klimaatneutraal

Datum: 
di, 25/03/2014 - 00:15
Type Activiteiten: 

Op dinsdag 3 december 2013 kwamen 54 vertegenwoordigers van het Vlaams-Brabantse middenveld samen in Leuven om na te gaan welke rol verenigingen, sociale bewegingen, ngo's etc. kunnen spelen in het proces 'Vlaams-Brabant Klimaatneutraal'. We kwamen al snel tot de conclusie dat we zelf ook concrete initiatieven en acties willen ondernemen. Het zou daarom nuttig zijn om verder te werken rond de volgende thema's:

1. Wonen en het recht op energie
2. Duurzame mobiliteit
3. Duurzame voeding en (stads)landbouw

Op dinsdag 25 maart volgt er een tweede trefdag in Muziekacademie Dil'arte in Dilbeek, waarop we ondermeer een toelichting zullen krijgen over het nieuwe provinciale subsidiereglement voor duurzame milieu- en klimaatprojecten. Die subsidielijn biedt zeker ook mogelijkheden voor de Vlaams-Brabantse organisaties en verenigingen.

Met die info op zak willen we verder werken in drie thematische werkgroepen en misschien ook al concrete samenwerkingsverbanden en plannen uittekenen.

De middag gaat van start met een korte toespraak door Luc Robijns, gedeputeerde Milieu en Duurzaamheid, die aan het middenveld een klimaatengagement ter ondertekening zal voorleggen (meer info daarover volgt later).

In bijlage vinden jullie de uitnodiging voor deze tweede trefdag. Vanaf 12.15u kan je in de academie terecht voor een broodjeslunch. Om 13.00u stipt start de trefdag. Inschrijven is vereist via info(at)climaxi.org