Feest van het Boek

Datum: 
do, 01/05/2014 - 14:00 to 22:00

Locatie

vzw 't Uilekot
Groenlaan 39
Herzele
België
Type Activiteiten: 

PROGRAMMA:

12u00 – 13u30: Leesrevolutie (in Den Tram)

Proef van de Leesrevolutie! Stap samen met Eva Rousselle, stafmedewerkster Vormingplus Gent-Eeklo, op de barricades voor deze proefsessie. Proeven van wat? Niet van schoolse tekstbesprekingen, wel van een sessie die de inhoud van een tekst naar bovenhaalt. Deze proefsessie is er voor iedereen vanaf zestien, niet alleen voor mensen die graag lezen maar ook voor niet-lezers die nieuwsgierig zijn. Gratis broodje voor de deelnemers. Activiteit ism Vormingplus Vlaamse Ardennen – Dender vzw. Inschrijfcode:14066HE via www.vormingplus-vlad.be   

 

14u – 18u15: AUTEURSLEZINGEN (in ’t café)

(meer info over de auteurs onderaan)

14u00: Ester Naomi Perquin: Celinspecties

14u45: Marc Reugebrink: ‘Het Belgisch Huwelijk’

15u30: Bob Van Laerhoven: ‘Ghost Killers’

16u15: Joke van Leeuwen

17u00: Johan de Boose: Jevgeni, tweede deel van de trilogie Het Vloekhout

17u45: Peter Holvoet-Hanssen: Zoutkrabber Expedities + Muziekdoosgedichten

 

20u00: VIDEOPERFORMANCE ‘Eat me Alive’

Eat me alive! is een audio-visueel kunstproject van Geert Lenssens (fotograaf en ontwerper van digitale collages en videokunst) enDjuro Ongena (muzikant en acteur). Het is een fantasy-horror-passie verhaal. Eat me alive! brengt het verhaal van een fervente rokkenjager die begin 20ste eeuw van Brazilië het concept van Pomba Gira's meenam naar Vlaanderen en het misbruikte om vrouwen in zijn bed te krijgen. De Pomba Gira's leveren hem echter uit aan een mannenverslindster die zijn hart uitrukt. Sindsdien leeft hij in een soort van tussenwereld en wordt hij om de zeven jaar weer wakker op aarde om zo een kans te krijgen de vicieuze cirkel waarin hij zich bevindt te doorbreken. Hij is de situatie moe en wil verlossing. Zal hij er deze keer in slagen?

 

21u30: CONCERT ‘Djurdjevak’

Djurdjevak bestaat uit een bonte verzameling van vier wildemannen uit de Vlaamse Ardennen. Ze sluiten het meest memorabele feest van het jaar af met een wervelende voorstelling vol bruisende gipsy-muziek. Muziek recht uit het hart, afkomstig uit de Balkan, maar niet zonder langs BregovicDjango of de klezorim te passeren. Kortom, de ideale gelegenheid om de dansschoenen nog eens aan te trekken, muzikaal expressie te geven aan opgedane verontwaardiging en een eventuele, literaire verantwoorde dronkenschap uit het lijf te swingen. Dirk Ongena (zang/gitaar), Walter ‘ManManMan’ Janssens (contrabas), Rik Verstrepen(viool) en Peter Van Assche (zang).

 

  • Doorlopend van 13u tot en met 18u is er buiten op het terrein eenboekenmarktmet tweedehandboeken. Gratis inkom op het buitenterrein.Geïnteresseerde standhouderskunnen zich nog aanmelden viauilekot@skynet.be
  • Zitplaats reserverenHIER.
  • INKOM binnenactiviteiten: 10€(geldig voor de volledig dag of vertoon van de combikaart van Lezen in de Lente – deze is geldig opalle LIL-activiteiten 2014).
  • Gratis inkom op het buitenterrein (boekenmarkt).
  • Er is een drankstand buiten (van 13u tem 18u30) en een eetstand van 16u tem 20u.  

Deze activiteit kadert in het kritisch literair festival Lezen in de Lente. vzw Climaxi werkt mee aan Lezen in de Lente