Tihange-Aachen: mensenketting tegen kernenergie

Datum: 
zo, 25/06/2017 - 00:00 to 18:00
Type Activiteiten: 

Kom op zondag 25 juni met CLIMAXI mee naar de mensenketting die loopt van Tihange naar Aachen, en sluit mee de scheurtjescentrales van Doel en Tihange!

 

Om de haverklap kan je het in de krant lezen: “kerncentrale X ligt stil”, “Kerncentrale Y is onverwacht buiten werking”. De ooit stabiel gewaande kerncentrales zijn niet alleen onbetrouwbaar om voor onze energie te zorgen, ze zijn ook gevaarlijk. Vooral rondom de scheurtjescentrales Doel III en Tihange II zijn experts en burgers erg ongerust: een reactorvat met scheurtjes tot wel 17cm in haar wand, kunnen we er dan wel van uitgaan dat radioactieve straling binnen blijft? Is er een verhoogde kans op een nucleair ongeval?

Het FANC beweert dan wel dat ze veilig zijn, onafhankelijke experts en onze buurlanden hebben hierover ernstige vragen. Ze langer openhouden is een onaanvaardbaar risico!

 

Een risico die bovendien niet nodig is: we kunnen vandaag al zonder de scheurtjescentrales in onze stroom voorzien, dankzij de toegenomen capaciteit in de hernieuwbare energiebronnen en import uit het buitenland. Wist je trouwens dat het openhouden van de kerncentrales de doorbraak van hernieuwbare energiebronnen tegenhoudt? De kerncentrales hebben immers voorrang op het elektriciteitsnet. Als er meer elektriciteit wordt geproduceerd dan geconsumeerd, worden windmolens stilgelegd omdat de kerncentrales energie blijven leveren!


Met de internationale mensenketting kiezen we samen voor betaalbare en hernieuwbare energie. Sluit de dure kerncentrales en investeer in energiebesparing en propere energie - zonder kernafval en zonder CO2-afval. kom Daarom samen met CLIMAXI naar de mensenketting ter hoogte van Luik: meld je aan via info@climaxi.be