Algemene Activiteiten

Steenkoolgas in Limburg? Debat!

Datum: 
di, 29/04/2014 - 19:30 to 21:30
Type Activiteiten: 

Climaxi organiseert ism Masereelfonds, Friends of the Earth, Limburgse Milieukoepel, Greenpeace, Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid en de Universiteit voor het maatschappelijk belang een debat  rond steenkoolgas in Limburg. Minister Schauvliege heeft in april 2013 het licht op groen gezet voor een opsporingsvergunning naar steenkoolgas in Limburg.

Leuven: Karim Zahidi over superdiversiteit

Datum: 
do, 12/10/2017 - 20:00 to 22:00
Type Activiteiten: 

De laatste decennia transformeerde onze samenleving van een maatschappij met een duidelijk omlijnde homogene meerderheidsgroep en een aantal homogene minderheidsgroepen tot een superdiverse samenleving. De superdiversiteit uit zich op verschillende manieren: een enorme diversiteit in herkomstlanden, een diversificatie van migratietrajecten, complexe en meerlagige identiteiten, …. In deze voordracht zal ik de term “superdiversiteit” als beschrijving van onze huidige maatschappelijke realiteit belichten.

Leuven: Boekvoorstelling - Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op

Datum: 
di, 17/10/2017 - 20:00 to 22:00
Type Activiteiten: 

In september verschijnt bij EPO het ecosocialistisch pleidooi van Ludo De Witte, onder de titel Als de laatste boom geveld is, eten we ons geld wel op. Het boek is de vrucht van twee jaar research. Het steunt op tientallen rapporten van klimatologen en ecosocialistische analyses van de wereldeconomie. De centrale stelling van het boek wordt in de ondertitel aangegeven: het kapitalisme is in oorlog met de aarde, en een van beide moet eraan geloven.Niet iedereen wil dat zien of heeft dat begrepen.

Leuven: Michel Bauwens over P2P en commons

Datum: 
ma, 06/11/2017 - 20:00 to 22:00
Type Activiteiten: 

Peer-to-Peer, afgekort P2P, staat voor een wijze van produceren waarin de producenten als gelijken een goed creëren dat gemeenschappelijk gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan Wikipedia. Het gaat om een manier van produceren die in de lift zit en volgens de P2P Foundation mogelijkheden inhoudt voor het creëren van een economie die billijkheid, duurzaamheid en openheid combineert. Dat kan leiden tot een diepgaande verandering naar een samenleving die gecentreerd is rond commons. Michel Bauwens en Vasilis Kostakis beschrijven dat in een beknopt boekje: Peer-to-Peer.

Leuven: Van meer naar beter

Datum: 
di, 26/09/2017 - 20:00 to 22:00
Type Activiteiten: 

Onderzoeker Hein Zeger houdt zich bezig met wat mensen gelukkig maakt. Hij brengt naar het CEO de verhalen van mensen die de overstap maken van hebben en drukte, naar minder spullen en gedoe. Nadat hij 500 eenvoudzoekers 'onderzocht', verspreidt hij nu hun vonsten en zijn conclusies.

We laten hem dus aan het woord over wat hij te weten kwam en gaan dan zelf praktisch aan de slag. Hoe hou je met minder spullen, meer leven over?

Subscribe to RSS - Algemene Activiteiten